En kväll med Johan

Vaknade på tok för sent idag. Närmare bestämt rätt så precis kl 13.00. Konstaterade snabbt att jag lovat ringa min kusin för att boka in bakispizzan. Men då han var lika trött som jag bestämde vi oss för att skjuta på den till t ex söndag eller så. Tänkte att frukost var lite i senaste laget, så jag skulle vandra bort till Maxi och köpa mig nån form av brunch, men det kom visst lite skypande emellan. Som tur var hade jag några skivor bröd kvar i frysen så jag kunde göra mig några mackor i smörgåsgrillen.

Hade bestämt att jag och Johan skulle umgås ikväll. Konstaterade att vi nog faktiskt inte träffats mer än ett par gånger i nyktert tillstånd sen jag flyttade i julas. Och eftersom vi båda nu har fyra veckors semester passade det ju utmärkt att ta det en vardagskväll. Johan dök upp strax efter sex, och vi bestämde att vi skulle ta en varsin pizza från Vedugnen. När vi väl klurat ut vilka pizzor vi skulle ha ringde vi och beställde. 40min skulle det tydligen ta innan vi kunde få hämta dem, kändes lite tungt eftersom vi båda var ganska hungriga. Men det passade ändå bra då vi hade tid att handla lite annat först.

När vi kommer bort och ska hämta pizzorna står det en mindre pöbel av betalande matgäster framme vid kassan. Alla ska betala var för sig, alla ska betala med kort och det är varmt och jävligt. Snubbarna som jobbar där verkar inte har riktigt läget under kontroll när det är mycket folk. 20min senare får vi äntligen våra pizzor (det tog alltså över en timme för dem att fixa två pizzor), men då var de ju rykande färska så man ska ju kanske inte klaga för mycket. Himmelskt god var den i alla fall även denna gång.

Efter det blev det lite tv-spel, vi hade tänkt kolla på en film med, "The Unborn", men  vi fick aldrig tummen ur. Blev ett par avsnitt av Kvarteret Skatan istället, och så avslutade vi kvällen med filmklassikern "Let's Go To Prison". Helt underbar. Det var riktigt kul att umgås med Johan igen. Det har blivit alldeles för sällan de senaste året. Innan mitt mindre lyckade 2008 umgicks vi betydligt oftare. Och nu det senaste halvåret har det hänt så himla mycket andra spännande saker i mitt liv att jag haft svårt att hinna med. Men vi får väl försöka gottfgöra det lite nu under semestern tycker jag.

Dagens låt kom jag på just nu precis. Möjligen den bästa låten på "Organic"-albumet. Var bra länge sen jag lyssnade på den bara. Kanske dags att rota lite i skivsamlingen innan sängdags. Tur att Youtube finns.

Dagens låt:
Freak Kitchen - Infidelity Ghost



Fylleblogg med Adam

Vilken födelsedag det har varit. Började med att familjen stämde upp i skönsjungade ja-må-han-leva-sång vid nio-tiden imorse. Sen var det frukost, middag, fika och avslutningsvis kvällsmat på Fontänen på Vallås. Det var en mycket trevlig födelsedag. När kvällningen kom blev det så att jag, Viktor, Jenny och Lina skulle bege oss till Moon för att spana in Adam Tensta. Enligt rykte skulle han börja vid halv 12 så vi var där i god tid. Carro satt i entren, men ingen rabatt fick jag. Uppe i garderoben slapp jag dock avgift då grabben som satt där var samma grabb som Carro några veckor tidigare presenterat mig för som "David - Stammisen". Fick med andra ord jackan inhängd gratis, och en VIP-bricka.

Adam Tensta drog dock inte igång förrän klockan var över ett. Men jäklar vilket ös det var i denne man. Musiken är väl vanligtvis inte min "cup of tea" men när han drog igång "my cool" var det svårt att stå still. Adam var även en ganska trevlig prick som hälsade med fast handslag både på mig och Viktor efteråt.

Moon stängde, jag och Viktor ragglade hem aningen beskänkta (som vanligt), höll på att somna i hans fotölj men fann mig själv och promenerade hem istället. Stort tack till Swebuss/HLT/Banverket som lämnat grinden öppen, sparade mig nästan tio minuters promenad att kunna använda järnvägsövergången där istället för att promenera runt hela komplexet. Nu är man hemma med ett snurrande sinne. Sova några timmar innan det blir den traditionella bakispizzan med kusinen imorrn.

Tack och godnatt!

Dagens låt:
Adam Tensta - My Cool



Dagen innan...

Så är det sista dagen som 27åring. Imorgon börjar jag mitt 29:e levnadsår. Det känns faktiskt inte så tungt som jag trott. SItter nu hemma hos mor och far och ska strax svulla chips och kolla på "How I Met Your Mother" med min lille lille bror.

Kort blogg, men jag lyckades faktiskt få till två bloggar samma dygn. DET DU ANNA! :)

Låten av idag passar bra in på min blivande roll som gammal skräcködla haha.

Dagens låt:
Cartwall - Club Dinosaur



Temporär design

Har inte gjort så mycket idag förutom att tvätta och städa. Medan jag väntade på att tvättmaskinen skulle bli klar passade jag på att leka lite med designkoden. Lyckades på något sätt trolla bort min bild jag hade i toppen, men det gick ju att ordna som tur var, helt hjälplös är jag trots allt inte.

Är däremot inte riktigt nöjd med bloggen som den är nu. Vill nog leka lite mer med den, få färgerna att passa bättre, kanske lite annan bakgrund. Vi får se helt enkelt. Men jag hoppas att det inte gör alltför ont i ögonen på de som trillar in här.

Hade ju tänk att jag skulle uppfylla Annas profetia och posta två inlägg inom samma dyngs 24 timmar (jag misslyckades ju igår). Men inte heller idag fick jag till det. Satt och lekte med färgscheman så klockan hann passera midnatt. Förlåt förlåt, nytt försök "imorrn" kanske? :P Tills dess drömmer jag mig tillbaka till barndommen på 80-talet.

Dagens låt:
Style - It's A Secret



Monopolblogg

Herre Gud! Två bloggar på en och samma dag. Har han blivit helt galen eller händer det massa saker i hans liv nu? Det är nog egentligen varken eller. Har bara haft riktigt trevligt hemma med familjen ikväll.

Pappa ringde (som vanligt på söndagseftermiddagar) och undrade om jag ville komma över på kvällsmat. Ingen pizza denna gång utan grillning. Med tanke på att kontoutdraget var mer deprimerande än på länge var det inte svårt att tacka nej. Maten var god och kvällens aktivitet med Thomas blev av någon anledning inställd. Så när kaffet dukades ut efter maten började föräldrarna i sann semestertradition tjata om att spela fia med knuff eller yatzi. Personligen är jag måttligt road av just dessa två spel. Mycket till stor del av att vi spelat det till den lede genom åren. Men så föreslog min käre lillebror att vi skulle spela monopol.

Det var verkligen skitkul att sitta där med familjen igen. Pappa vann för tredje gången i sitt liv, och erkände att han faktiskt tyckte det var ganska skoj trots allt. Vi konstaterade även att vi inte spelat monopol ihop sen strax innan jag åkte med min moster till Spanien sommaren 1992, det vill säga över 17 år sen.  Det var så där härligt nostalgiskt att återuppleva detta. Spelpjäser som ingen mänsklig hand rört på nästan två decennier, och med lagfarter, pengar och spelbräde som mamma och pappa använt som barn. En mysig känsla helt enkelt.

Dagens (andra) låt:
The Cure - Pictures of You


Natti natt kära vänner

Sammanställning av semesterns första dag

Vet inte riktigt vart jag ska börja, blir väl lite in medias res här. Det finns människor jag en gång tyckte ganska bra om, men som tyvärr kommit upp sig lite i livet och tror de är så himla häftiga att de inte ens låtsas känna igen gamla kompisar. Inte ens när de får förklarat för sig av tredje part att "var ni inte typ alltid tillsammans på rasterna" verkar de lyfta ett ögonbryn. Jag betackar mig denna typ av folk. Kommer inte bemöda mig med att vara trevlig och hälsa på dig fler gånger. Så nu var det sagt :P

Var nämligen ute och firade min semster igår. Blev en ganska ovanlig kväll. Varken jag, kusinen eller Rickard hade direkt mycket i plånboken. Så vi fick mer eller mindre vända på varenda krona. Undvek att besöka någon krog som tog inträde och hoppade taxin hem till förmån för apostlahästarna. Men på något sätt lyckades vi med bedriften att bli ganska beskänkta i alla fall.

Sista timmen bedrevs inne på La Cocaracha. När jag ska gå in blir jag stoppad av vakten. "Ursäkta mig, har du leg? Eller hur gammal är du?" blir lite ställd och svarar att jag är 28 varpå vakten skrattande replikerar "Haha skojar du med mig? Gå in bara". Ser jag verkligen så jäkla ung ut? Som att jag inte ens skulle vara 18? Förvisso smickrande, men jag börjar faktiskt bli en aning trött på det nu. Väl inne går vi till baren, knökat med folk. Framför oss står två tjejer, varav den ena gnider sig mot Rickard. Helt plötsligt går damerna iväg, utan att betala för drinkarna de beställt. Rickard köper öl åt oss och bartendern frågar vart tjejerna tog vägen. Svarar att vi inte vet, och kusin Viktor säger att vi kan ta drinkarna. Tro det eller ej, men vi får faktiskt dem. Helt gratis!

När vår nyvunna alkohol har konsumerats sväger vi våra lurviga lite på det minimala dansgolvet. Då kommer tjejen som gned sig mot Rickard fram och börjar gnida på Viktor. Då hon tydligen inte föll honom på läppen och han drog sig undan börjar damen slå sig i huvudet "stupid stupid"-stil som om hon vore lätt efterbliven. Det såg sjukt lustigt ut.

Stannade till hemma hos Viktor på vägen hem och slutade med att jag somnade där. Vaknade upp och kände mig ganska pigg trots gårdagens äventyr, men efter den sedvanliga pizzan kom segheten och det blev ett par timmar framför tvn innan jag körde hem till mig.

Dagens låt:
Melody Club - Covergirl



Haj haj rövasvaj

Ännu en dag i väntan på semester

Idag var en sån där konstig dag som bara förflöt utan att egentligen något hände. Hade en liten mystisk upplevelse i natt efter att jag postat föregående blogg. Av någon anledning hade jag slagit på Canal 7 på tvn. Ni vet den där mystiska kanalen som sänder mångkulturella program. Det var tydligen en italiensk film av nåt slag. Råkade somna framför den och det kändes som om min drömvärld fogades samman med filmen. I alla fall så vaknade jag vid sex-tiden och insåg att det var hög tid att sova i sin säng.

Efter ett hastigt uppvaknande då spärrservice ringde och ville kränga  på mig någon ytterligare tjänst vid en tidpunkt som jag ansåg vara alldeles för tidigt somnade jag om och vaknade av ett sms vid halv ett. Jösses, då hade ju hela förmiddagen redan försvunnit. Gick i alla fall upp, åt frukost och började sen röja lite smått i lägenheten.

Fastnade i ett smärre dilemma, kunde inte för mitt liv komma på vart jag skulle placera det moasikbord jag tidigare haft där min spelhylla numera huserar. Provade först att ha det i sovrummet, men det såg inte alls bra ut så villrådig lät jag helt enkelt det bara stå och tänkte att jag nog skulle komma på något. Pratade sen en stund med Rickard som kom hem från USA imorse. Konstaerade samtidigt att TV4 Film sände hela Porky's-trilogin denna eftermiddag. Dessa filmer, jag vet inte riktigt vad jag ska säga... 80-talets American Pie kanske? Småkul men inte mer, trots detta kom jag mig inte för att resa mig från soffan...Alltså blev städningen åter lidande.

Den enda förklaringen, förutom att jag är ganska lat, torde vara att det återigen blivit helvetiskt varmt här i lägenheten. Helt sanslöst, svetten flödar bara man rör sig det minsta. Kollade på temperaturen nyss, 27.9 visade den inomhus. Och nu är ju inte ens solen öppen och fönstrena står öppna för fullt. Mina övervintrade julstjärnor (de heter väl så?) i köksfönstret stormtrivs dock av värmen och växer som aldrig förr. Har flera gånger funderat på att låta dem somna in, men jag tycker faktiskt de är ganska trevliga fönsterträd, även om de inte är säsongsentliga. Mosaikbordet står förövrigt mitt på golvet i vardagsrummets matsalsdel just nu. Fortfarande inte kommit på nån lösning. Skönt att det snart är semester, då kan jag nog ta mig tid att röja undan ett av förråden i källaren så får det nog plats där.

Låtvalet av idag blev faktiskt rent slumpmässigt. Hade en annan låt i tankarna (men den kommer kanske en annan dag), men så råkade jag snubbla över denna lilla pärla (tack vare spotify taggat den fel). Aldrig hört talas om gruppen innan, men låten var ganska skön på nåt sätt, videon lika så.

Dagens låt:
Barbie Bangkok - Oh My God


Svettiga natthälsingar!

Dagens svett

Idag var en dag då jag tänkt att jag skulle uträtta ungefär tusen olika saker. Jag skulle skriva uppsats, jag skulle städa, bokhyllan jag köpte på Ikea skulle skruvas ihop, skicka iväg en ansökan, ut och promenera och med lite tur skulle jag kanske hinna med att göra lite roliga saker med. Kanske spela lite tv-spel.

Vaknade i relativt god tid, halv elva, och frukosten avnöjts framför ett gammalt avsnitt av "Tillbaka till Aidensfield" på TV4. Det är ju en helt fantastisk serie så jag var naturligtvis tvungen att titta på hela avsnittet. Kort därefter gick jag och gjorde mig i ordning, konstaterade att det var galet kvavt i lägenheten, fastnade lite framför datorn (som alltid). Såg att jag fått sms av Thomas, men det var ganska lurigt att kunna svara honom. Tele2 hade nämligen problem med sina sms-tjänster denna dag, vilket gjorde att när det tillslut fungerade fick jag en hel radda med identiska sms och jag hade säkerligen skickat iväg ganska många sådana själv. Tillslut gav jag upp och beslöt mig för att ta tag i hyllskruvandet istället.

Då hyllan var en ganska tung historia kände jag att det vore lämpligast om jag först rensade undan på den plats jag tänkt ha den. Redan då kände jag hur svetten forsade längs ryggraden. Hyllan i sig krävdes det knappast någon högre intelligens för att kunna få ihop (som brukligt när det gäller Ikea), men att hålla på och vända den något otympliga saken på ensam kvist krävde både tålamod och en viss kraftansträngning. Kände återigen hur min t-shirt blev tämligen fuktig.

När hyllan var på plats var jag tvungen att fylla den med de saker jag tänkt ha i den. Det vill säga, tv, stereo och en massa spelkonsoler. Det tog sin lilla tid att få ordning på alla sladdar och testa så att allt funkade som det skulle, trots att fönstret var öppet kändes det knappt som jag fick någon luft därinne där jag låg på alla fyra med ändan i vädret och försökte få den ena sladden efter den andra att ligga snyggt bakom åbäket. Tillslut gav jag upp och lät det bli ett skatbo i sann David Dahlgren-anda.


Dagens projekt - spelrummet


Efter ett panikslaget ögonkast på mobilen insåg jag att jag hade ganska ont om tid, hade bestämt med Thomas att möta honom, Fredrik och tjejerna på Bulls vid sju. Nu var klockan näsan kvart över sex. En dusch var mer eller mindre en självklarhet, en mager plånbok föredrog även att kvällsvarden intogs på Brömsebrogatan istället för på Lilla torg, så jag fick slänga ihop något snabbt innan jag skulle bege mig.

Kom genom ett smärre mirakel iväg i hyfsad tid och anlände till Bulls enbart 2-3 minuter efter det att klockan slagit sju. Hade så klart lyckats bli ganska varm under promenaden in till stan. Det blev ändå en trevlig kväll, med många sjuka kommentarer och skämt precis som vanligt. När vi sen ska gå hem undrar Sofie aningen förvånat vad jag hittat på med mina byxor. Jag hade kvällen till ära (eller kanske på grund av värmen) tagit mina vita linneshorts på mig. I samband med Sofies utbristande lyckades jag komma på varför jag inte använt dessa shorts tidigare i år. Jag hade nämigen en stor reva strax under vänster skinka. Haha det såg onekligen ganska taffligt ut, som tur var hade jag ju tagit på mig vita boxershorts under så det syntes ju inte så jättemycket, men likväl, man ska vara hel och ren när man är ute och svirar.

Låtvalet denna gång blir en tur till 90-talet, en låt som jag våren 1997 tyckte var bland det bästa jag någonsin hört. Idag är den kanske inte fullt så fantastisk, men det är ändå svårt att inte sitta och sjunga med.

Dagens låt:
No Fun At All - Master Celebrator



Raise your head and say the word - Master Celebrator!

Intensiv start på veckan

I söndags kväll när jag satt på jobbet fick jag en förfrågan av min kusin om huruvida jag kunde tänka mig att sällskapa honom till Måndagsklubben på leffes följande kväll. När chocken över beskedet att inträdet låg på 160kr (!!!!) hade lagt sig så beslöt jag mig för att bistå kusinen.

När jag, morgonen efter, lämnade arbetsplatsen för näst sista gången innan semestern tänkte jag att jag skulle köra inom Vallås och snika till mig lite frukost igen. Sagt och gjort, väl där började mamma fråga vilken dag i veckan vi skulle åka till Ikea. Jag föreslog onsdag eftersom jag skulle ut på kvällen och troligen skulle vara lite sliten på tisdagen. Men mitt förslag röstades ner då meteorologen förutspått bra väder på onsdag. Hon kläckte då den briljanta iden att vi skulle åka redan igår, vi ville ju dessutom ha med oss pappa. Men vi fick muta honom med en tur till Danmark också, för vi vet ju vad han tycker om att gå på Ikea haha.

Vi kom i alla fall iväg sent omsider, jag passade på att nana lite i bilen ner då jag kände att det nog kunde behövas. Strax efter tre var vi nere i Helsingborg, hade bestämt att jag skulle vara hos kusin vid halv åtta. Det lät tajt, men borde gå. Naturligtvis gick det inte. Vi var tillbaka i Sverige vid sex-tiden, sen skulle vi snabbt bort till Ikea (vilket vi faktiskt lyckades med). Stannade till i Hjärnarp på vägen hem för lite välbehövlig föda. De har ganska god kebab där nämligen, men då jag skulle ut senare ville jag inte ha vitlökssås, så jag fick ta det enda alternativ de hade; sweet-chili?!?!

Tro det eller ej, men chilin funkade faktiskt att ha på kebab, även om det inte var fullt så gott som traditionell kebabsås. Vi fortsatte hemmåt och bilen svängde in på Brömsebrogatan strax efter åtta. Då var jag bara en halvtimme sen. En snabb dusch och rakning senare var jag klar att ge mig iväg vid halv nio. Hade ingen luft i skräpcykeln, men det fick gå i alla fall. Några svettiga minuter senare var jag äntligen på plats i kusinens nya lya för lite smygpremiärfest.

Vi lyckades fjäska för min otroligt snälla bror att komma och skjutsa oss ut till Tylösand. Kön såg oroväckande lång ut, men jag måste faktiskt ge en eloge till vakterna. De hade bra rutin på hur man släpper in folk. Jag fick peka ut vilka tre som var i mitt sällskap och så släppte han in dem innan mig så att ingen som inte hörde till oss skulle smita före. Det är annat än inne i stan det. Inne på leffes var det ganska kul med, mycket folk dock så vi tappade bort varann ett par gånger. Men det löste sig alltid, förr eller senare döck vi upp på samma ställe.

Innan vi skulle hem blev jag blåst av korvgubben som tog 30:- för en korvjävel, tyckte då att jag lurades tillbaka när jag gav han 40:- och tog en läsk på köpet. Men sen fick jag reda på att mina vänner köpte två korvar och en läsk för 50:-. Vilken usling till korvkrängare! Men vi lyckades få skjuts hem också så jag slapp som tur var dyra taxipengar.

Väl hemma lyckades jag med bedriften att somna inne på toaletten en 40min eller så. Skulle bara in och plocka ut linserna och kände för att sätta mig ner en stund. Det var inte så smart haha. Det hade ju varit en lång dag så det var ju inte så konstigt att jag var lite sömnig. När klockan nu var så mycket som hon var när jag vaknade loggade jag in på MSN, men naturligtvis var det ingen online som ville prata lite så där på morgonkulan, så jag gick och la mig i stället. Somnade ganska omgående, och jag vet att jag tänkte innan jag slocknade helt "I'm getting too old for this shit" haha...men precis som Danny Glover kommer jag troligen inte sluta göra det jag gör trots detta påstående.

Dagens låt:
Disturbed - Inside the Fire



Fanns tydligen en censurerad video till denna låt också (som visats på tv), men här kommer "den riktiga".


Mellanlandning i "The Weekend From Hell"

Den här helgen har jag fasat för enda sedan vi fick vårat schema för sommaren. Schemalagd fredag till lördag 09:00 - 09:00, och även söndag till måndag samma tid. Det vill säga hela helgen blir helt skruvad. Så hur skulle jag då på bästa sätt tillbringa denna lätt deprimerande lördag?

Började med att åka direkt hem till mor och far när jag slutat jobbet. Tyckte att de skulle bjuda mig på frukost, vilket de gärna gjorde. Gick upp och väckte min käre bror och föreslog att han skulle följa med mig in till stan. Kände mig lite sugen på att shoppa, men hade inte riktigt bestämt mig för vad. Efter ett kortare besök på Siba hamnade vi i stan, började på Backlist där jag drömde mig tillbaka till 1994 då jag och min kompis Mattias var där för första gången. Då tyckte vi det var en jättehäftig butik som hade massa tv-spel, utländska tidningar, filmer och annat skoj. Vi var dessutom lite rädda för personalen som verkade farliga (men som visade sig vara jättetrevliga). Det ska väl erkännas att även om butiken än idag har en massa kul grejer så har väl den moderna tekniken (läs Internet) förstört lite av coolheten då det mesta som finns till salu går att finna billigare på diverse siter.

När Backlist var avklarat blev det diverse klädaffärer till min brors stora förtret. Jag tvingade honom att åtminstone köpa en t-shirt. Hade gärna själv kunnat tänka mig ett par nya jeans, men prislappen var på ungefär samma nivå som mitt kontoutdrag så det blev inget med det. Vi drog vidare mot flygstaden, tänkte att det kunde vara lite kul att kika runt där med. Svepte in på Elgiganten där vi fann två helt otroliga massagestolar. Vi provsatt dem en kort stund och min bror blev helt förälskad i den ena. Det var riktigt skönt, stolen var härligt hårdhänt haha. Dessvärre verkade det inte som om stolarna var till salu utan enbart där i demonstrationssyfte, men det var kanske lika bra, annars hade vi säkert kommit hem med en :)

Dags att fylla kylskåpet lite så Maxi stod näst på tur. Hade svårt att bestämma mig vad jag skulle köpa, men kvällsmat är ju ett nödvändigt ont. Eftersom det var lördag lyxade jag till det lite och köpte mig en pepparbiff. Ganska saftigt pris, då köttet gick på över 40kr, och det bara för en person. Men men, som sagt det är ju lördag.

Sen var det läge att åka hem, hade lovat brodern min att han skulle få lite trams överfört från min PS3a till sin, plus att han skulle få tillbaka det spel jag bara skulle låna nån vecka....i mars. Så vi stannade till hos mig och hämtade sakerna innan vi åter styrde kosan mot Vallås. Väl framme tog jag i tu med överförandet, sen la jag mig med hans dator i knät och slösurfade lite. Tog inte lång tid förrän jag slocknade, vaknade visserligen efter en stund, men helt plötsligt var klockan nästan åtta. Jag kände verkligen inte för att stå och laga mat då, eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Så det blev ingen biff till kvällsmat utan det fick bli nåt snabbt och enkelt (korv med bröd) istället.

Så nu sitter jag här, bloggar och är jättetrött. Såg att det började en film med det spännande namnet "Trekant" på ZTV nu, så jag får väl se om den är nåt att ha. Annars blir det nog en tidig sänggång för mig så jag orkar med ännu ett 24-timmarspass imorgon.

Dagens Låt:
Lizzy Borden - Under Your Skin



Natti natt!

Blogg om ingenting (och allting)...

Ibland undrar jag om det händer så mycket mer i alla andras liv eftersom de alltid har något att blogga om. Det är klart, vissa modebloggar ju, och verkar tycka det är spännande att visa upp sin så kallade "dagens outfit". Andra fokuserar på mat och stoltserar gärna med sina gastronomiska kunskaper både i bild och text. Sen finns det så klart dem som ägnar sin bloggande tid till att reflektera över och kommentera specifika händelser. Eller så kan man ju ha ett visst tema för bloggen, "min tid i fängelset" eller varför inte "nyheter på dansbandsfronten".

Samtliga av dessa inriktnigar är ganska trevliga och inspirerande. Genom åren har jag nog varit inne och tassat på det mesta, med möjligt undantag för klädvalet. Men så idag när jag har absolut ingenting att skriva om, tänkte jag faktiskt att jag skulle stjäla lite inspiration från just dessa olika ämnen.

Trots den nu lite svalare temperaturen kunde jag inte låta bli att ta på mig mina vita shorts, naturligvis hittade jag inte ljusa underkläder (vart de tar vägen jämt och ständigt är för mig obegripligt), men med en lite längre svart t-shirt så spelade det inte så stor roll. Och eftersom det var torsdag tyckte jag det var ett ypperligt tillfälle att koka mig lite ärtsoppa. Det var riktigt gott även om den blev lite i lösaste laget.

På tal om mat, läste förresten att bara nio av 70 pizzerior i Halmstad fick godkänt vid en oanmäld inspektion gjord av miljö- och hälsoskyddskontoret. Det är faktiskt rätt skrämmande, inte ens 13% av pizzeriorna i Halmstad är alltså vidare hygieniska. Får väl anse mig själv som en ganska rutinerad pizzaätare, trots detta har jag aldrig upplevt några missöden (även om en f.d kollega fick en tånagel på pizzan en gång). Men det är väl så att det man inte vet har man inte ont av. Det magonda jag upplevde natten till igår  var nog mer hypokondriskt som följd av artikeln än av dålig hygien hos pizzabagaren. Läs hela artikeln här.

Dagens låt:
The Connells - '74-'75



Godnatt därute - var ni än är!

Tisdagstråk

Idag har verkligen varit en sådan där dag man helst av allt bara vill dra täcket över huvudet vända sig och somna om. Kan inte riktigt sätta fingret på vad som har gjort den så tråkig, en helt vanlig dålig dag kanske?

Började i alla fall med att klockan ringde kl 10.00, naturligtvis gick jag inte upp utan somnade om och vaknade ca 90min senare. När jag väl kom ur sängen erinrade jag mig att jag inte hade någon frukost hemma. Hade ingen vidare lust att promenera bort till Maxi, nyvaken som jag var, så frukosten fick bestå av två knäckebröd med lite kaviar på.

Trodde jag skulle piggna till lite efter den aningen sparsamma frukosten, men icke. Kände bara att jag inte orkade med någon eller något idag. Första gången på jag vet inte hur länge som jag inte haft igång MSN när datorn varit på. Inte heller på Cowabunga kände jag för att vara social, så allt jag postade var ett inlägg rörande vilken musik jag för tillfället lyssnade på.

Fick tillslut ta mig i kragen och gå och handla lite. Hade nästan ingen mat alls hemma. Skulle samtidigt passa på att returnera en bok jag fått hem, trots att jag är ganska säker på att jag avbeställde den. Naturligtvis åkte jag på att betala porto, 53kr! Rena rånet! :P Maten gick dessutom på 283kr så det blev stora djupa hål i min redan ansatta börs.

Hemma igen och kände mig inte ett dugg bättre. Var väl bara att inse att jag kommer vara tvär och bitter idag. Då får jag ett sms av Thomas, som undrar om jag återigen kunde vara hjälpsam nog att köra lite lådor åt honom. Satt och funderade på hur jag skulle svara, hade verkligen ingen lust att umgås med någon. Men efter 20min betänketid kom jag fram till att jag lika gärna kunde ställa upp, kanske behövde jag komma bort från lägenheten lite. Sagt och gjort, och som tack för hjälpen bjöd han mig på pizza och en liten påse gula M&M. Nu är man hemma igen och det känns inte alls lika trist som innan. Lustigt, trots min ovilja att vara social var det just det som gjorde att molnen skingrades. Ibland ter sig livet allt bra lustigt.

Dagens låt:
 Korn - Alone I Break



Bye Bye!

Spelträffen som inte spelades

Nu när man fått sova lite (men knappast tillräckligt) tänkte jag att jag skulle redogöra för den lilla roadtrip jag tog mig an fredag-lördag. Det började med att jag kom iväg en timme senare än planerat. Datorn trilskades lite, och jag ville som bekant inte ge mig ut på äventyr utan lite trevlig musik att lyssna på.

Stannade till i Varberg för lite välnehövlig mat. Där fanns roligt bögiga fransmän som gled runt i väldigt små shorts och tajta linnen och inne på Statoil lyckades jag även få uppleva en familjefar med aningen hetsigt humör. Han skällde på den stackars tjejen i kassan bara för att han hade en rabattkupong på pizza och inte alls kunde begripa varför han skulle behöva betala för drickan. Tror att alla på macken tyckte han var ganska pinsam. När jag sen satte mig i bilen för att köra vidare började naturligtvis min AC att bråka, blåste ingen kyla utan bara luft. Det blev varmt!

Eftersom vädret var fantastiskt fann jag ingen annan råd än att öppna rutorna så det i alla fall fläktade. Funkade helt okej, tyckte inte det var så farligt varm och allt flöt på tills dess att jag anlände till Göteborg. Tack vare alla bilköer som uppenbarligen finns runt halv fyra tog det mig nästan en timme att ta mig igenom stan.Höll lite smått på att få panik på alla filbyten, men göteborgarna var ganska trevliga och släppte fram en när det behövdes. Dock var det löjligt varmt då man fick köra så sakta att det inte fläktade något alls, och ACn ville ju fortfarande inte funka så den var ingen mening att starta.

Trafikstockningarna fortsatte ända upp till Stenungsund, Bohusborna verkade inte riktigt ha fattat att man ska hålla sig i högerfilen på motorvägen om man ska vara ute och söndagsköra. här var det som att köra i havregrynsgröt, högerfilen låg nästan helt tom som när på ett par lastbilar.

Stannade till i Ljungskile för att tanka, när jag klev ur bilen märkte jag att hela min t-shirt var genomvåt. Shortsen såg dessutom ut att ha värsta fuktskadorna. Då märkte jag så klart att jag glömt lägga ner extrakläder. Fanns inget annat att göra än att strippa lite, knyta fast tröjan på tork och köra vidare i bar överkropp.

Resten av resan fortlöpte utan några större problem. Framme i Lysekil mötte jag upp gänget ganska snabbt, var inte alls svårt att hitta. Var några nya ansikten men alla var väldigt trevliga. Då samtliga behövde handla åkte vi ner till Icabutiken och där möttes vi av följande skylt;

Jag vet i alla fall att en av mina läsare stör sig lika mycket på detta anslag som jag ;)

Efter shoppingturen blev det pizza, som var ganska maffig. Framåt kvällen dök resten av gänget upp och när  vi gick och la oss vid tre-tiden reflekterade jag över att jag knappt spelat något alls. Bara några kortare stunder, sen hade jag mest suttit och snackat massa skit haha.

Lördagsmorgon, vaknar vid nio, har sovit ganska dåligt. Var jättevarmt i lägenheten, legat och trängts med två andra på en 150cm-madrass. Äter frukost, spelar några få omgångar igen och sen går vi ner till stan för lite lunch. Det var ganska mycket längre att gå ner till stan än vad vi trott, hettan var total och när vi väl satte oss på nån typ av pizzeria/gatukök så var det ganska kasst. En av tjejerna på träffen sa sen när vi kom tillbaka att det här stället vi var på på sin höjd duger som fyllemat innan man går hem från krogen. Haha ja ja, men man måste ju testa allt. Det grämde oss dock lite att vi inte gick in på Resturant Peking, en kinesresturang som tydligen serverade pizza. Det var en ganska oväntad kombination.

När vi kom tillbaka från stadsvandringen ville samtliga ner och bada. Värdfolket bodde knappt fem minuter från havet nämligen. Undertecknad hade ju som bekant inga kläder med sig så han fick vacktert hålla sig på land. Mitt halländska blod till trots måste jag faktiskt erkänna att Bohuslän var riktigt vackert, och jag har full förståelse att folk kommer dit för att fira sin semester. De saknar förvisso våra stränder, men deras klippor väger upp det.

Det var lite svårt att fånga hela badplatsen på bild

Efter badturen var det dags för mig att åka hem till Halmstad igen. ACn verkade funka och jag var överlycklig. Dock lyckades jag svänga "fel" så jag hamnade vid färjan. Ville helst undvika den för att slippa väntetider. Naturligtvis var man tvungen att stänga av motorn och när färjeturen var över ville ACn med min vanliga otur inte starta igen. Hemfärden blev precis lika svettig som ditresan.

Taget från färjan på vägen hem, antagligen ganska schysst utsikt från den stugan


Hade grymt roligt där i alla fall, trots att det inte blev så mycket spelande. Lysekil som "stad" var riktigt fint med. Vädret var fantastiskt. Det var en mycket lyckad roadtrip helt enkelt.

Dagens låt:
Baby Alice - Hurricane



Vet inte hur många gånger jag hörde denna i bilen haha...

Tack och hej - Leverpastej!

Piratjakt en tidig söndagsmorgon...

En sjukt jobbig natt. Borde egentligen inte sitta här och blogga utan försöka sova lite. Hade egentligen tänkt skiriva om mina upplevelser i Bohuslän, men det får vara till senare när jag fått sova och svettas ut de sista ynka dropparna alkohol som för tillfället troligen simmar runt i mina ådror. Kom hem från stan för en stund sen. Var en ganska trevlig kväll. Började med att man anlände till Fredrik vid 9-tiden. Svettades som en gris i helvetet då Fredriks lägenhet led precis lika mycket av det bastusyndrom som min kära lya verkar lida av. Det var otroligt kvavt i alla fall. Svetten rann flodvis och jag fick söka min tillflyktsort till förstret.

När de andra i sällskapet dök upp valde vi istället att söka oss till trädgården där det genast var lite svalare. Efter ett par timmar blev det dags för stan. Hände inget extraordinärt. Det var först på väg hem då vi bevittnade ett gäng turister som tyckte det var en god ide att bada i Nissan.

Efter en stund märkte vi att det flöt omkring en förrymd brygga som vi ganska snart äntrade. Bytet, som de pirater vi var, denna afton bestod av en brassestol. Passade utmärkt då den kan tänkas behövas i sommar. Tur man ej druttade i vattnet :)

Nej nu blir det sängen, suttit och halvsovit här framför datorn på tok för länge. Behöver definitivt den lilla sömn jag kan få nu innan det blir jobbedags igen.

Dagens låt blir en favorit från Australiens stoltheter.

Dagens låt:
AC/DC - Money Talks


Why are pirates so funny? They just aaarrrgh!

Next stop: Lysekil

Vaknade imorse av ett förfärligt oljud. Det var datorn som lät. I min stilla förvirring hade jag helt glömt bort att stänga ner Skype när jag tillslut gick och la mig vid 4-tiden. Tog i alla fall en halv evighet för mig att svara då jag lagt mitt headset nån stans ute i vardagsrummet.

I alla fall så var det ganska tur att denna lilla flicka beslöt sig för att omedvetet väcka mig från min skönhetssömn. Även fast min klocka redan börjat ringa hade jag säkert kunna ligga och dra mig alldeles för länge. Hade faktiskt en del att göra. Äta frukost, raka mig, duscha, byta insulin, fylla ipoden och naturligtvis packa.

Klockan är nu 13.09, hade bestämt mig för att åka vid ett-tiden, men jag sitter just nu och väntar på att all musik ska föras över till ipoden. Ska ju sitta i en bil i närmare tre timmar, då måste man ju ha nåt bra att lyssna på.

Att välja låt idag var inte så svårt. Ramlade över en gammal låt från barndomen. Tror i och för sig att låten Ride on Time är mer känd, men denna har jag starkare minnen ifrån. Så därför blir dagens låtval följande.

Dagens Låt:
Black Box - I Don't Know Anybody Else


Sug och svälj - Trevlig helg! Nu är det Lysekil som gäller!

Rörande "gayming" m.m

Imorgon åker jag ju som bekant till Lysekil för att träffa lite kompisar, snackar skit och "gayma" lite. Vem som myntade ordet "gayming" (en homodoftande ordvits på engelskans gaming) är inte helt klart. Men jag vill minnas att det tog form någon gång i mitten av 2000-talets första decenium (kan ha varit 2004 om inte minnet sviker). Vi tyckte i alla fall att det var ett himla lustigt ord, och jag vill minnas att det hela började med att en av deltagarna på en av dessa så kallade spelträffar dök upp i den sjömanskostym Svenska flottan tvingade honom att bära under sin militärtjänstgöring. Att vi senare den natten dessutom låg tre stycken grabbar i en liten soffa och sov halvskedandes, gjorde bara att homofaktorn steg ytterligare.

Begreppet "gayming" började sen användas mer frekvent i spelsammanhang, och när någon av oss senare upptäckte sidan www.gaymer.org till råga på allt tog det fart ordentligt (de säljer ju förövrigt otroligt snajdiga t-shirts). För en utomstående kan nog begreppet "gayming" verka en smula förvirrande. Är man homosexuell när man "gaymar"? Och vad har det med tv-spel att göra? Svaret är kort och gott NEJ! Man är inte homosexuell eller bisexuell när man "gaymar" Det handlar mest om att man ska ha jäkligt kul, vara kärleksfull mot sina vänner, utöva ett gemensamt intresse (spelen) och naturligtvis i takt med att alkoholen ger mer och mer effekt låta de homoerotiska undertonerna ta större och större plats.

Dock ska det ju klargöras att dessa homoerotiska undertoner är ganska oskyldiga och i ungefär samma klass som de japanska spelen i Cho Aniki-serien. Där drivs det bland annat med den stereotypa bilden av homosexuella machomän.



Att kalla det för "gayming" kan även ses som ett lite skämtsamt sätt att ta udden från tabun att, låt säga 10-15 grabbar som lärt känna varandra via Internet, träffas, umgås och sover i en ofta alldeles för liten lägenhet. Det skall även tilläggas att det även förekommer en del tjejer på dessa gaymingtilfällen, men de är ofta i minoritet.

Att dagen blogg tagit denna karaktär beror till största del på att jag inte gjort särskilt mycket annat än att sitta och spela just tv-spel, och det känns inte direkt som om att varken ni små tjyvläsare eller jag skulle finna det vidare intressant. Å andra sidan kanske inte detta heller är så intressant, men det är både en och två gånger ett skeptiskt ögonbryn har lyfts när man i skriven form proklamerat att man ska iväg på lite "gayming" :)

Visste förresten inte att den dansk/norska gruppen Aqua hade gjort comeback. Men tydligen har de gjort några nya låtar till sin senaste samlingsskiva. Verkar dock som de lagt eurodiscon på hyllan i och med nya videon.

Dagens Låt:
Aqua - Back To The 80s


På återseende!

Flyttning - Ett aber...

Vaknade upp imorse, inte mycket tröttare än vanligt, trots att kvällen innan blev ganska sen igen. Tänkte i mitt stilla sinne att det skulle bli ännu en ganska lugn och händelselös dag på jobbet. Vädret såg oerhört inbjudande ut, 28 grader redan klockan åtta. Kunde ju inte bli annat än bra.

Väl på jobbet börjar det bra. Fortsätter felsöka våran internetuppkoppling, fortfarande ingen förbättring. Går igenom dagens sysslor, verkar som att vi inte har allt för mycket på agendan. Strax före lunch åker vi ner till skolan för att lämna lite saker. Då får vi reda på att en av våra lägenheter skall sägas upp, och att vi måste flytta ut möblerna ur den tämligen omgående. Är måttligt pigg på att släpa en massa möbler ner för trapporna denna, troligen sommarens hittills varmaste, dag. Men när annars skulle vi ha tid att göra det?

Sagt och gjort, vi börjar på flyttandet strax efter lunch. Då har jag hunnit få ett sms av Thomas som undrar om jag kan hjälpa honom att köra lite grejer senare idag. Svårt att säga nej då Thomas var snäll nog att hjälpa mig med min flytt i julas, så naturligtvis bistår jag honom. Det kanske bör tilläggas att jag verkligen avskyr att flytta, och hade helst av allt sluppit att någonsin flytta en möbel eller stuva in en låda i bilen. Men vad gör man inte. ;) Att tömma lägenheten på jobbet tog lite drygt två timmar. Två svettiga timmar. Inte blev det bättre av att en hjälpsam granne kom ut och ville ge lite matnyttiga tips och stöttande kommentarer när vi slet som djur med att bära ner soffan. När allt där äntligen är klart bär det då till slut av hemmåt och mot nästa flyttlass.

Det andra flyttlasset gick ganska smidigt, och vi belönade oss med att ta en liten eftermiddagstur till stranden för ett svalkande dopp. Vattnet var faktisk riktigt skönt, inte ens när ytan nådde den s.k kritiska punkten var det vidare obehagligt. När vi var nybadade och återigen torra så fortsatte färden mot Maxi, där det inhandlades diverse ingerdienser till kvällens grillafton. Undertecknad köpte bland annat en flaska mexikanasås. Den passade bra till köttet, men uppenbarligen gillade den inte att fastna i mitt framhjul på cykeln. Lyckades nämligen på något klumpigt sätt få in min plastpåse i cykelhjulet när jag skulle åka till grillningen. Detta resulterade i att mexikanasåsen for ut genom ett hål i den söndertrasade påsen och lämnade delar av sitt innehåll på asfalten.

Grillkvällen blev en trevlig tillställning, om än aningen avslagen. De flesta i sällskapet var ganska trötta och ville nog helst av allt bara få krypa ner i en sval säng och nana kudde.

Förresten, jag har en liten efterlysning här nu med. Vet att det är ett par stycken som brukar läsa den här bloggen. Några är kända, andra är okända. Jag skulle tycka det vore både roligt och trevligt om ni kanske gav en liten kommentar så man fick reda på vilka ni är. Tror ni det är möjligt att fixa? Tackar och bockar på förhand!

Låtvalet idag faller på en av de låtar jag starkast förknippar med en sån där riktigt svettig sommardag, en dag då man helst av allt bara ligger och slappar på stranden, för att senare mot kvällen har det mysigt, grilla och kanske dricker en eller två iskalla öl.

Dagens låt:
Peter Andre - Mysterious Girl



Godnatt därute!

Gurksallad!

Vilken dag det varit. Skulle upp och jobba imorse, vilket kändes väldigt ovant eftersom jag i vanliga fall brukar börja 14.00. Vi hade i alla fall bestämt oss för att börja 8.30 denna morgon. Kom i säng ganska sent kvällen innan. Lite senare än planerat, men jag hade ganska trevligt med skype'andet (skypandet?!) så tiden rann iväg. Borde inte egentligen inte vara några problem då sex timmars sömn brukar vara tillräckligt för mig.

Hade ställt klockan på 06:45 för att i god tid hinna ordna det jag skulle innan jobbet. Vaknade 06:30, och tänkte att jag kunde ligga och dra mig en stund. Stort misstag! Lyckades med konststycket att stänga av väckarklockan, så naturligtvis somnade jag om och vaknade halv åtta istället. Smärre panik då jag skulle byta insulin, äta frukost och dessutom hade tänkt vara lite piffig och slänga ihop några tunnbrödstullar. Men icke sa Nicke! Tur att jag hade en reservplan för lunchen i frysen. Kom dock bara fem minuter för sent till jobbet som tur var.

Väl på jobbet var jag helt inställd på att putsa fönster, men vi valde att skjuta på det till augusti, när vi ändå ska städa alla elevers lägenheter. Istället tog vi tag i ett av våra större problem. Nämnligen våran Internetuppkoppling. Den funkar väldigt sporadiskt, och när den väl funkar så funkar den dåligt. Vi fick dock ingen klahet i problemet så vi får felsöka vidare imorgon.

Väl hemma igen så tänkte jag ta tag i mina förlorade tunnbröd. När jag var och handlade igår kom jag nämligen över något sjukt gott. GURKSALLAD!!!



Jag måste faktiskt erkänna att jag har en ganska grav förälskelse i just denna typ av röra. Ungefär som med gurkmajonäs. Det är himmelskt gott, kan nästan äta den bar utan bröd. Men jag valde i alla fall långt om länge att låta mina tunnbröd få ta del av denna kulinariska smakupplevelse. I tunnbröden stuvade jag även in lite skinka och ett par skivor ost. Enkelt, men ändå en rätt värdig kung och adel.



Satt här och klurade på vad som skulle vara dagens låt och kom ju på att ännu inte valt någon låt med mitt favoritband så jag fick väl helt enkelt ändra på det.

Dagens låt:
Helloween - Mrs. God



 
Stöd Scan - skjut en vegan hihi;)

RSS 2.0