Vad vore sommarn utan värme?

Ja det kan man ju verkligen fråga sig. Har varit på tok för många somrar som regnat bort de senaste åren för att man egentligen ska ha rätt att klaga. Så nej, jag klagar absolut inte på värmen. Men det hade inte skadat om det hade varit lite svalare inne i lägenheten. Det är verkligen nackdelen med att ha en lya vars fönster vetter åt tre av fyra vädersträck. Solen lyser alltid in någonstans, vilket resulterar i att det alltid är varmt här. När det var svalare ute löstes ju detta genom att öppna ett fönster. Men när det är lika varmt ute som inne, då hjälper det föga.

Så där ja, då har jag gnällt färdigt på värmen för i år. Hoppas den stannar länge så man kan jobba upp en fin brun bränna innan den mörka tråkiga hösten kommer. Har dock inte tagit mig för särskilt mycket denna dag, orkar knappt röra mig här pga värmen... Haha oj jag skulle ju inte gnälla om det.. Skärpning!

Längtar till helgen, ska åka till Lysekil och träffa lite vänner igen. Lite ironiskt är att jag hade bytt dag att jobba för att kunna åka dit redan på torsdag. Men när allt är fixat får jag reda på att både killen som jag ska till och hans sambo är tvungna att jobba på fredagen. Så det blir bara ett kort besök mellan fredag och lördag.

Har äntligen fått tummen ur och tvättat idag, helt sjukt att jag inte tvättat på nästan en månad. Antagligen har jag på tok för mycket kläder eftersom jag inte direkt varit utan rena plagg under tiden heller. Men nu blir det ju svårt att välja vad man ska ha på sig haha...

Nej nu känns det som om hjärnan kokar över, får svalka av mig med ett glas Fun Light - Tropiska frukter (som faktiskt var riktigt god), och lyssna in dagens låt som på nåt sätt alltid får mig på bra humör, även i de mörkaste stunder.

Dagens Låt:
Talisman - My Best Friend's Girl



Varma hälsningar från en svettig herr Dahlgren

Tylösand, solbränna och Anna...

Mmm då var det torsdagskväll. Sitter här som en stekt tomat och tycker synd om mig själv. Brukar inte ha några problem med solen annars, men det var ju faktiskt nästan tre år sen jag solade till nån reda.

Har idag varit i Tylösand och badat för tredje gången i mitt liv. Förstår verkligen inte varför alla turister (läs 08or och dylikt) är så impade av denna strand. Visst det är väl mysigt, men det är ju absolut inget extraordinärt. Fördelen idag var väl att turistsäsongen inte riktigt dragit igång så man slapp ligga som packade sillar. Blev faktiskt två dopp i vattnet som enligt uppgift höll den svalkande temperaturen om 17 grader.

Hade varit på stranden redan igår (fast då på den något mindre hypade Östra stranden). Smart som jag var hade jag ju inte smörjt in mig då, så det var väl där jag la den mesta av brännan. Så varför skulle jag då tvungen utsätta min kropp för denna tortyr ytterligare en dag? Tja...som bekant åker ju Anna (ja, hon jag tycker faktiskt att hon förtjänar att nämnas vid namn nu) till Australien imorgon. Hade egentligen sagt hej då till henne redan i tisdags, men så pratade vi lite på onsdagskvällen om att åka till stranden. Naturligtvis säger jag ju inte nej till att få spendera lite mer tid med henne nu innan hon åker.

Det blev en lyckad dag allt som allt. Var på stranden redan vid elva-tiden, stannade i ca 4 timmar. Sen lyckades jag övertala henne att följa med hem och äta lite sommar-choklad med mig. Det blev en mysig eftermiddag och jag förbannade tyst högre makter att denna sötnos måste försvinna i fem månader. Hade ju som sagt bestämt mig själv för att jag inte skulle trilla dit :P Men det gick ju som det gick med det haha....så typiskt mig. Hade definitivt inte tänkt erkänna det för henne heller, men det var ju nästan lika svårt det. Speciellt när jag vet att hon blivit ganska förtjust i mig med (även om hon helst inte vill erkänna det).

Hursomhelst, visst känns det väldigt tråkigt att hon måste åka, men det faktum att hon tog sig tid att umgås med mig mer eller mindre hela dagen, trots att hon måste ha haft tusen andra saker att göra (som att packa t ex), gör att det på nåt sätt känns mindre jobbigt. Så tack Anna, för en jättefin torsdag! Och ha det nu bäst där nere! :D

Dagens låt:
The Offspring - Want You Bad


Au revoir!

*Detta inlägg publiceras även på cowabunga.se*

En ensam film och ett sömndrucket sinne...

Denna dag har känts otroligt lång. Natten till måndagen gav inte så många sovtimmar, ej heller gårdagen. Det blev inte den sedvanliga tuppluren på förmiddagen heller. Hade ganska mycket att stå i. Skulle möta en söt och trevlig tjej, och hade naturligtvis som den tidsoptimist man är tänkt att jag skulle hinna med tusen saker innan jag skulle promenera bort till Sannarp och möta henne.

Tror ni jag hann med allt? Naturligtvis inte... Disken blev bara halvfärdig och gjorde dessutom att jag inte kom iväg i tid. Halvvägs där ser jag vad klockan är och börjar springa. Inte så smart, vädret var ju för en gång skull helt fantastiskt, men nackdelen med detta var ju att jag svettades som en gris på spettet. Kanske inte det mest optimala tillstånd att befinna sig i när man ska "dejta" eller vad man ska kalla det.  Det blev mitt svettiga anlete till trots ändå en mycket bra eftermiddag. Även om tiden flög iväg på tok för fort.

Kvällen kom och jag tänkte i min ensamhet titta på filmen Yes Man. Måste nog se den igen, för att sitta på msn samtidigt som man tittar, när man bara sovit ca fyra timmar under natten som var, är inte helt lyckat. Hade varit trevligt att ha lite sällskap till filmen, men man kan ju inte alltid få allt haha..

Dagens Låt
Alphaville - Forever Young



En låt som gör mig både glad, ledsen, nostalgisk och bitter på samma gång

Sömnlös...

Varför har jag så svårt att sova. Är jättetrött, ska upp och jobba imorrn (visserligen inte förrän kl 14.00), har inte sovit så där jättemycket denna helgen heller. Midsommarfirande plus utgång midsommardagen tillät helt enkelt inte rekommenderat antal sovtimmar. Hade egentligen varit bäst att stanna hemma på midsommardagen. Gått och lagt sig i tid, men icke. Vill väl inte säga att kvällen var helt bortkastad, men det var faktiskt riktigt tråkigt ute. Vet egentligen inte varför, för det var ganska mycket folk, men det kändes bara väldigt avslaget. Kom väl lite in i den där dagen-efter-depressionen jag tenderar att hamna i när det varit kvällar man sett fram emot och man helt plötsligt upptäcker att de redan är över.

Nej jag måste verkligen försöka somna nu, se om spotify kan bidra med någon skön nattmusik som kan hjälpa en att drömma sig bort.

Dagens låt:
Savatage - Believe


Texten är helt underbar, och en perfekt sång att lyssna på när man släckt lampan.
Godnatt!

Stress inför midsommar...

Galet alltså, har nog aldrig varit så metalt stressad inför den stundande ljuvliga högtid vi kallar midsommar. Känner att jag har en halv miljon saker som måste ordnas. Kommer jag hinna med allt?

Hade ju tänkt att jag skulle hinna med att klippa mig också, men jag är inte helt säker på hur jag vill ha det. Känner att jag kanske har en bra grej på gång med min sneda lugg, även om den behöver klippas är jag rädd för att jag inte blir lika nöjd med den. Usch vilka bekymmer haha...

Sen är det ju lite praktiska detaljer angående midsommar. Verkar som vi kommer bli ovanligt många detta år... Och ju fler destor roligare sägs det ju :) Men samtidigt måste jag försöka skramla ihop sittplatser åt ca 15 personer. Men finns det hjärterum finns det säkert också sjärterum. Däremot kan det vara svårt att vara allas viljor till lag, speciellt när man är så många. Alla i sällskapet kanske inte är fullt så sugna på diverse aktiviteter som finns på planeringsblocket. Fast jag kommer nog lösa det som så att vill man inte vara med går det bra att sitta kvar i uterummet :P

Då kommer vi osökt in på en annan detalj. Musik... Det har jag förstått genom åren är en ganska viktig detalj för vissa i sällskapet, och har då således planerat att använda stereon i uterummet för att bespara dem, som icke uppskattar Singstar, våra falska stämmor från vardagsrummet. Vad som begränsar mig lite är att nämnda stereo endast accepterar audio-cds, dvs inga mp3. Kräver då lite omtanke av låtval på den klassiska midsommarskivan. Det kommer säkert gå bra, men tar ytterligare lite tid.

Sen eftersom nu mina kära föräldrar varit så snälla att låna ut sitt hus till oss, måste jag ju hinna fixa iordning där med. Fixa med engångsprylar och kanske också städa. Ska hinna duka på midsommarafton med. Dessutom måste jag ju checka av med kusinen med famlij om det är OK att vi crashar in på deras traditionella brännboll.... Hade ju varit himla kul.

Att mina tankar sen driver iväg åt annat håll lite titt som tätt gör ju inte saken bättre heller (eller det gör det kanske hehe) ;)

Dagens låt:
Samantha Fox - I Only Wanna Be With You (Cover på Dusty Springfields gamla hit)


This is Dahlgren - Signing off

Börjar man bli gammal?

Ja vad är det här egentligen? Andra morgonen (jaja okej, förmiddagen) jag vaknar i skälig tid. Och detta ett ihärdigt nattsudd till trots. Ska man inte under en normal natt sova ca åtta timmar för ultimat välbefinnande?

Både igår och i förrgår blev klockan ganska mycket. Satt och snackade massa skit med en god vän, det vanliga analyssnacket, gamla erfarenheter och planer för den kommande helgen. Var riktigt trött båda nätterna när vår lilla seans var avslutad. Igår kom jag inte ens in till sovrummet utan slocknade i soffan...

Likväl så har jag vaknat strax efter nio och varit pigg, eller pigg är kanske att ta i, men långt ifrån trött. Likadant i söndags när man varit ute och stökat kvällen innan.. Börjar jag bli sååå gammal så att pensionärstakterna börjar sätta in? Säg mig den pensionär som ligger och sover hela förmiddagen, nej uppe med tuppen ska man vara...

På tal om ingenting tänkte jag återuppta en gammal klassiker från Lechuck-bloggen..Dagens låt...även om det inte var ständigt återkommande då tyckte jag det var trevligt att gå tillbaka och spana in i efterhand..

Nåväl, dagens låt som suttit i huvudet sen jag slog upp mina charmigt gröna ögon imorse är följande klassiker från 1986:

John Farnham - You're the Voice

Enjoy!

Sommar?

Tio dagar in i sommarens första månad, och vad möts man av.. 13 grader, regn och åska... Känns inte riktigt som att sommaren är på väg. En dryg vecka kvar till midsommar och det lutar återigen åt att intaga nubben och maten under tak.

Har återigen kommit på hur svårt det är att blogga på två ställen samtidigt, det blir alltid en som glöms bort. Förvisso har de tvenne bloggarna tämligen åtskiljda teman. Den andra bloggen behandlar mer alkoholrelaterade händelser, främst för att jag vet att den skara som läser den uppskattar det temat mer än mitt vanliga filosofiska dravel om livets mening.

Därmed inte sagt att jag hellre bloggar där än här. Icke, det har helt enkelt bara fallit sig så att det hänt mycket mer på den fronten på sistone. Dock har det inte legat helt dött här heller. Har t ex äntligen fått hem mitt glasbord att ha i "matsalen". Det börjar faktiskt likna ett riktigt hem här nu. Nu är det bara lite små finjusteringar kvar, dra om lite sladdar, skaffa trådlös router osv... sen är det ett ganska perfekt hem... Om man var två :P Känns ju stundtals lite stort att leva i helt ensam. Men men, ska väl inte begära för mycket... Är med facit i hand otroligt glad att jag faktiskt är ensam, hade nog gått miste om massa roligt annars, och haft fullt upp med alla bekymmer.. Min relation till kusin och Rickard hade nog sett ganska annorlunda ut med.. och det hade ju varit trisst :P

Nej livet flyter som sagt på ganska bra nu... bara värmen kommer hit med... Dahlgren över och ut!

RSS 2.0