Mellanblogg - inget direkt att leverera

Har inte något nytt direkt på hjärtat. Bara lust att skriva lite. Veckan som gick har väl varit både upp och ner. Det började redan förra helgen då jag var tvungen att jobba på söndagskvällen. Det var inte så farligt, men vi hade möte på morgonen efter och sen en timme efter mötet började jag på mitt ordinarie pass. Jag var minst sagt tärd i sinnet och allmänt förvirrad.

Tisdagen kom och jag lyckades klämma in att träffa min kusin innan hon åkte tillbaka till Umeå. Det var kul, vet faktiskt inte när det var jag träffade henne senast. Länge sen var det i alla fall. Satt och diskuterade svininfluensan och jag hävdade att jag tycker folk förstorar upp det. Att hela hysterin är ganska löjlig. Naturligvis vaknar man upp dagen efter och mår skit. Får hög feber och har ont i halsen. Ibland straffar Gud direkt eller vad man säger.

Nåväl, var nog ingen svininfluensa då jag var feberfri redan dagen efter. Men jag mår fortfarande inte helt hundra. Nu när det är helg blir det faktiskt den första helt nyktra helgen på hur länge sen som helst. Känns både bra och dåligt. Visst hade det varit kul att vara ute och stöka, träffa nytt och gammalt folk, äta bakispizza och allt det där som vanligen hör helgen till. Men samtidigt är det riktigt skönt att bara kunna sitta hemma, med en bra film, ett kul spel, äta chips och dricka Pepsi Max. Dessutom sparar jag ju faktiskt pengar också. Satt igår och övervägde om jag skulle kunna köpa nåt spel från PSN, men beslöt mig för att avstå, även om det bara rörde sig om 50-60kr är det ändå två veckor kvar till lön. När jag vaknade imorse och fortfarande hade ont i halsen, bestämde mig för att stanna hemma, så insåg jag att i och med att jag inte går ut kommer jag har ett par hundra över, då kan jag ju faktiskt kosta på mig att handla lite. Win Win alltså!

Dagens låt:
Creedence Clearwater Revival - Lookin' Out My Back Door


Nördblogg - en dröm som blev verklighet

Första dagen på väldigt länge utan skuldkänslor när jag bara roat mig. Hade fått mail från min handledare att han ska titta på uppsatsen när han har tid (mycket att göra nu i terminsstart). En ledig dag att bara göra precis vad jag ville alltså. Var skulle man börja?

Nej det var inte lätt, blev till en början med att jag låg och gottade mig länge i sängen, gick upp och åt frukost och sen gick tillbaka och låg och läste, slösurfade och lyssnade på musik. Nån timme senare blev det duschning och lunch. Nån timmes tv-tittande och sen kom jag på vad jag nu äntligen hade tid att göra. Spela tv-spel.

Nu förefaller det så att jag köpte ett spel för ca sju år sen från en japansk säljare på ebay. Spelet som heter Policenauts skulle vara lite av en spirituell uppföljare till (enligt mig) ett av världens bästa spel; Snatcher. Givetvis fanns detta spel ebart tillgängligt för japansktalande människor, men tänkte ändå att det kunde vara kul att ha. Dessvärre var det i det närmaste helt ospelbart utan kunskaper i det japanska språket. Så spelet fick vackert stå kvar i hyllan. För några år sen hörde jag talas om att ett gäng fans av Snatcher börjat på att fan-översätta Policenauts. Men då arbetet fortskred i bedrövande maka takt började jag nästan ge upp hoppet. I våras råkade jag se att arbetet snart var fullbordat, men att inget datum kunde ges. Sen nu den 25 augusti fick jag reda på att översättningen var ett faktum och att patchen nu fanns för nerladdning.

Började givetvis på att spela det direkt, och det var lite av en dröm som besannades. Att få spela detta spel man drömt om i sju år. Dock kände jag att jag knappast hade tid att fördjupa mig i det med den hägrande uppsatsen och allt, men så idag tog jag tag i spelet på allvar. Får väl erkänna att jag nog mer eller mindre sträckspelade i sju-åtta timmar så där, men tillslut rullade eftertexterna och spelat var avklarat. Känns lite tomt så här i efterhand när man gått och längtat så länge och så är det över på bara nån dags spelande. Men man skall icke förtrösta, jag har ju faktiskt fått uppleva lite av en dröm. Jag har fått spela igenom en engelsk version av Policenauts. Nu ska jag somna lycklig. Tack och god natt!

Dagens låt:
Van Halen - Love Walks In


Dagen jag väntat på i fem år... eller ja nästan

Om jag nu har någon gammal läsare från LeChuck-tiden (dvs 2006) så minns ni säkert det ständiga tjatet om uppsatsen. För att göra en lång historia kort så fick jag bytt handledare till en frisk människa (tack och lov), och det blev i princip en helt ny uppsats igen. Inlämnades förra våren och gick till opponering, vilket var längre än tidigare. Fick en del kompletteringar, som jag skulle ta itu med under sommaren.

Men det kom något emellan, vet inte riktigt vad.. Förlovning och skit kanske? I alla fall, jobbade på under hösten och hade som mål att lämna in den innan jul. Men december 2008 var ju som bekant en ganska jobbig månad. Inte nog med att man blev bedragen och allmänt deppig över denna skymf, man var även lämnad med en lägenhet som skulle tömmas. Fick återigen lägga uppsatsen på hyllan.

Våren 2009 kom, jobbade lite på lediga stunder, men det var svårt att få ro att sitta ner och koncentrera sig. Det blev semester och tänkte att jag hade 4 veckor då jag skulle bli klar, men inspirationen saknades. Kunde bara inte komma på vad jag skulle skriva. Så jag hade lovat mina kära föräldrar att den skulle vara klar senast 31 augusti. Nu visade det sig att jag tagit fel på datum. Trodde att det var den 31e idag, men den blev i alla fall äntligen klar (enligt mig vill säga) så för ca 25min sedan skickade jag iväg den. Hoppas innerligt att den äntligen blir godkänd.

Har jobbat med denna förbannade uppsats sen hösten 2004, jag har varit på randen till mentalt sammanbrott både en och två gånger. Att det ska vara så svårt att plita ner en historievetenskaplig text på ca 35 sidor. Nåväl, jag väntar med spänning på resutlatet nu. Kommer säkerligen antingen bejubla eller förtrösta mig här i bloggen när domen falligt. Men jag kommer i alla fall kunna vakna imorrn, inte känna den där pressen att jag borde sitta vid datorn och skriva, utan jag kan med gott samvete bara slappa och göra precis det som faller mig in. Otroligt skönt!


Dagens låt:
Vanilla Ninja - Don't Go Too Fast




RSS 2.0