End of an era

Visste inte riktigt vad jag skulle ha för rubrik denna gång. I alla fall, sitter här på parkettgolvet i vad som var mitt sovrum fram till i morse. Nu är det dags att dra vidare mot nya lägenheten. Det kommer bli jättebra, jag känner det. Kommer ha mer pengar att röra mig med, bor närmare stan, närmare till i princip allt.

Men....ändå, det känns samtidigt ganska ledsamt att behöva lämna Brömsebrogatan. Jag har trivts så bra här, jag har så många glada minnen härifrån, trots att jag bara bodde här i ett och ett halv år. Så det är verkligen med blandade känslor jag sitter här och har träsmak i röven. Fast jag vet ju också att jag kände ungefär samma sak när jag skulle flytta förra gången. Det är väl som min käre bror brukar säga. Jag är fast någonstans i dåtiden. Håller fast vid det som var med vad allt jag är värd. Kommer sakna de blå väggarna, det kokheta vattnet, toalettstolen som man inte får spola för hårt i, ugnen utan plåtar, kylen som fryser det mesta trots att effekten står på det minsta...ja det må vara föga så smickrande egenskaper, men det var MIN lägenhets egenskaper. Det är dags att gå vidare, skapa nya minnen, så men denna blogg är till dig. Du festlya av festlyor, må det skånska paret som flyttar in ha lika trevligt hos dig som jag har haft, men upplevelser jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Det var najs.

Dagens låt:
Terry Jacks - Seasons In The Sun


Trött!

Får jag lov att vara lite emo-drama-queen-wannabe-fjortsis? Får jag? Vad snällt!

Jag är trött, trött på det mesta. Mitt liv - tiden går för fort, jag hinner inte med. Trött på att behöva jobba massa helger, trött på att ha dåligt med pengar, trött på massa småfittor som tror de är alla killars våta dröm, trött på att vara så avtrubbad romantiskt...och just nu är jag jävligt trött på att jag aldrig kommer i säng i tid för att jag inte orkar gå och ta ut linserna, borsta tänderna och krypa ner under täcket mol allena.

Men däremot älskar jag Savatage, funkar alltid perfekt att lyssna på. Oavsett sinnestämning.

Dagens låt:
Savatage - All That I Bleed


Syndigt smaktest

Jag har syndat, i dubbel bemärkelse. Dels har jag varit totalt värdelös på att uppdatera bloggen de senaste veckorna. Fast vem bryr sig, det har inte varit många besökare här ändå haha. Min andra synd var att jag ikväll begick ett dåd jag svurit aldrig göra. Jag har köpt glass! Och då menar jag inte vanlig hederlig glass, utan vi pratar om den där snordyra sorten jag aktivt uttalat mitt hat emot och helst av allt skulle vilja ha en global boykott av. Nu var det i och för sig inte Ben & Jerry utan Häagen-Dazs, men det är ändå glass med ett alldeles för dyrt literpris. Utöver detta passade jag på att testa Estrellas nya VM-chips "Chakalaka" samt även deras "nya färska" jordnötter.

Här följer mina utlåtande för ovan nämnda produkter:

Häagen-Dasz "Macadamian Nut Brittle" 500ml
Enda andledningen till att jag faktiskt köpte en burk av denna glass var att jag alltid varit himla nyfiken på dessa nötter som enligt uppgift kostar ca 10kr stycket. Så det var med spänd förväntan jag öppnade locket och satte skeden i glassen. Jag måste faktiskt erkänna att det var himmelskt gott. Det fanns en smak av knäck i nötbitarna, men utan att nötsmaken får stå åt sidan. Själva glassen är söt och god med välbalanserad vaniljkaraktär. Dock ställer jag mig fortfarande frågande till om det verkligen är värt priset. I mitt tycke fungerar Siaglass lika bra (i sann lokalpatriotisk anda), men då denna smak ej finns tillgänglig finns det inte många alternativ. Dryg är den dock, tyckte att jag åt och åt utan att innehållet verkade minska. En burk kan nog räcka till tre omgångar (med mina mått mätt), och då är priset i och för sig inte fullt så hutlöst längre. Omdömet blir 4,5 glada macadamianötter av 5 möjliga om man enbart ser till smakupplevelsen. Tar man priset i beaktining hamnar man istället på 3 halvledsna ekollon.
Pris: 46kr (Hemköp)

Estrella chips "Chakalaka"
Chips med anledning av fotbolls-vm i Syd-Afrika. Påstås på framsidan ha en smak av just Syd-Afrika. Själv är jag mer tveksam. Smakar lite syrlig grillkrydda. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men jag har känt smaken förr. Paprika kanske? Nej det var ingen direkt smaksensation, men inte heller helt oätliga. Men jag kommer nog inte köpa dessa fler gånger under detta vm. Kul initiativ, men ingen fullträff. Omdömet blir 2 gröna paprikor av 5 möjliga.
Pris: 20kr (Hemköp)

Estrella jordnötter
Med nytt fräscht utseende lanserar nu Estrellan en rad massa olika nötter. Jordnötterna hävdas vara färska, men var de inte det redan innan? I alla fall, den nya påsen tog mig en bra stund att få upp, och då blev det ändå inte som jag antar att påsen skall öppnas. Smakmässigt märker jag ingen skillnad från Estrellas "gamla" nötter. De är kort och gott fortfarande aningen för salta. Omdömet blir 3 tomma saltkar av 5.
Pris: 13kr med 7kr-rabattkupong (Hemköp)

Dagens låt:
Alphaville - Dance With Me




RSS 2.0