Vad nytt? Inte mycket!

Sitter här med rinnande ögon. Så har det varit hela eftermiddagen. Men tro nu inte att jag skulle vara nedstämd, deppig eller något. För dagen har varit trevlig. Det är nog snarae så att jag lyckats få inte bara en vagel utan två, en vardera öga. Har nog aldrig hänt innan, men nån gång ska ju vara den första. Det känns verkligen som om man suttit och storgråtit, så där svullet i ögonen ni vet.

Var hos läkaren idag. Det första hon säger är att mina blodfetter blivit bra så jag slipper piller?!? Jag minns inte att det skulle vara så illa ställt med mig sist jag var där. Kändes onekligen som man var 25-30 år äldre när hon började prata om sådant. Men uppenbarligen låg alla mina värden bra, ett BMI på 24 får väl anses som helt okej det med.

Skulle få ett paket levererat av DHL idag från England. Tänkte att de säkert skulle ringa medan jag låg och vilade när jag kommit hem, vaknade någon timme senare, ingen har ringt. Kollar leveransrapporten på nätet. "undelivered, cosignee closed" stod det. Försökte mig på att chatta med kundtjänsten på DHL, och det var en ganska annorlunda upplevelse. "Personen" jag pratade med påstods heta Anna Johansson. Tycket väl hon gav ganska opersonliga svar, men hon var ganska tillmötesgående, men kunde dessvärre inte hjälpa mig då det kolli-id jag fått tydligen inte gällde för DHL, utan enbart för Interparcel. Hon bad mig kontakta avsändaren i England för att få fraktsedelnummret från DHL av honom. När jag då frågar om hur många utdelningsförsök som kommer göras berättar hon att det kommer bli ett försök till, men att de då kommer boka tid med mig personligen. Jag svarar att jag tyckte det var bra för jag blev lite orolig över beskedet "cosignee closed". Då får jag ett generellt svar tillbaka att mitt kollid har fel antal siffror och att jag ska vända mig till avsändaren för korrekta uppgifter. Haha vad fasen?! Var det bara en bot jag pratade med?

Nåväl, jag tänker att jag kan ju köra bort till DHL och höra med dem istället för att försöka få tag i snubben i England. Sagt och gjort. Möts av två trevliga personer på deras kontor, behöver bara säga att jag väntar ett paket från England så vet de precis vilket jag menar och jag går därifrån nån minut senare med mitt efterlängtade paket. Tänk att det skulle vara så svårt för "botten" att hjälpa mig, medan de lokala förmågorna hade stenkoll.

Annars har det inte hänt särskilt mycket idag. Mitt dåliga samvete över helgens avslut har börjat ge med sig. Men jag intalade mig själv att jag gjorde det rätta. Det är inte snällt att låta någon gå och hoppas att det ska bli något när man själv inte är intresserad. Sanningen gör ont ibland, men förhoppningsvis inser hon väl att det var bäst det som skedde.

Dagens låtval blir denna gång en av mina favoritlåtar med ett av mina favoritband. En låt som i rätt sinnestämning kan få både en och två tårar att smyga sig fram i ögat. Perfekt en kväll som denna när ögonen redan rinner ju haha...

Dagens låt:
Europe - Prisoners in Paradise


Skärpning femman!

Jag är upprörd! Har ikväll suttit och tittat på Nöjespokalen på femma. I mångt och mycket ett mycket trevligt program för oss som gillar att vara vilse i nostalgin och drömma sig tillbaka till "den gamla goda tiden". Men vissa saker blir bara för mycket.

"Soff-i-propp" har aldrig varit en programledare jag uppskattat, men här tycker jag faktiskt hon gör ett okej arbete. Vad jag däremot inte gillade med kvällens program är två (eller tre) saker. I ena laget finner vi ikväll de tvenne soporna Josefine Craford och Alex Schulman. En avdankad modell med för stort ego och en fjantig nolla som på något sätt lyckats få uppmärksamhet genom bloggande. De visade ganska snabbt sin oprofessionalitet genom att sitta och småprata konstant när Sofia pratade. Det hördes liksom ett ständigt sorl och mummel. Jag förstod inte först vad det kom ifrån, utan jag tyckte bara att det kändes väldigt svårt att koncentera sig på vad som sas. Riktigt störande.

Men det jag störde mig allra mest på var det uppenbara faktafel som kom i programmets sista delmoment. De tävlande får fyra alternativ varav ett är rätt, och de felaktiga svaren försvinner efter hand. Frågan gällde tv-serien Tre Kronor, och vem av följande fyra som inte var med i serien.

Bamse
Kotten
Bimbo
Klimax

Det första felaktiga alternativet att försvinna är "Bamse", och de tävlande svarar då blixtsnabbt att "Kotten" ska bort, och får rätt för detta. FÖRLÅT?!?!? Kotten fanns ju visst med. Klas "Kotten" Koriander, mälarvikens alldeles egna politiker som hade en liten oäkting ihop med den överreligiösa Eivor... Min haka slog så hårt i parketten att det blev en fin spricka rakt över vardagsrumsgolvet. Klimax och Bimbo vet jag ju givetvis också var med i serien, men nån Bamse kan jag faktiskt inte erinra mig. Om han fanns med måste han haft en midre betydande roll i de tidigare säsongerna.

Nej lite research om jag får be...

Dagens låt:
Volbeat - We


RSS 2.0