2012 års sista inlägg

Tänkte avsluta 2012 med en liten lista. 2012 har varit ett mycket gott musikår. Det har kommit en hel hög med trevliga album, några har överträffat mina vildaste förhoppningar, andra har varit precis så bra som förväntat. Men till syvende och sist har jag grävt fram årets tre i särklass bästa skivor. 
 
Brons:
Raubtier - Från Norrland till helvetets port
 
Raubtier har sedan debuten 2009 bara blivit bättre och bättre. Från Norrland till helvetets port kom farande som ett ilsket rovdjur från de norrländska skogarna rakt in i mitt hjärta. Oavsett om det är blytungt ös eller känsloladdade balader ger Hulkoffs morrande mig gåshud.
 
 
 
Silver:
Kreator - Phantom Antichrist
 
Kungarna av europeisk thrash metal levererar en skiva som likt en orkan pulveriserar allt i sin väg. Grabbarna öser på i sann Kreator-anda, men samtidigt finner man att både en och två melodislingor som luktar väldigt mycket klassisk heavy metal. Mums med andra ord. Vågar mig faktiskt på att säga att detta kan vara det bästa sedan 1990 års Coma Of Souls.
 
 
 
Guld:
Sabaton - Carolus Rex
 
In i det sista var tvekade jag om ändå inte Kreator förtjänade titeln "Årets bästa album 2012", men så lyssnade jag igenom Carolus Rex ännu en gång. Jag har inte varit så jätteförtjust i Sabaton tidigare, men denna skiva har de verkligen lyckats med. Egentligen hade det ju räckt med de svenska versionerna av låtarna, men risken hade väl varit att utländska fans inte skulle uppskattat skivan lika mycket då. Det spelar ingen roll, det här är årets skiva.
 
 
 

Som vanligt den 5:e december

Jag kommer nog alltid tänka lite extra denna dag. För 14 år sen (det är inte klokt hur snabbt tiden gått) var jag vid den här tiden på väg hem från min första dejt med vad som senare skulle bli min flickvän de kommande sex åren. Den känslan jag hade i magen då har jag inte haft på hur länge som helst. Minns hur nervös jag var när jag gick och frös på Storgatan innan vi skulle träffas. Ett tag var jag beredd att vända om och åka hem, men som tur var gjorde jag inte det. Det blev ju ganska bra ändå. Hela tiden hade jag Rhapsodys Wisdom of the Kings malandes i huvudet. Tror knappast jag någonsin kommer känna samma känsla, men det skulle vara kul att i alla fall få någorlunda pirr i magen igen.
 
Dagens låt:

Rhapsody - Wisdom of the Kings
 
 

RSS 2.0