Dagen då allt gick emot en...

Eller ja, fullt så illa var det kanske inte. Men sammanfattningsvis så gick mer på tok än vanligt. Även om det redde upp sig i slutändan.

Började med att jag blev väckt halv 8 av en glad göteborgare som hade ringt fel. Han förstod nog att han ringt och väckt mig och bad så mycket om ursäkt. Ingen större skada skedd. Vaknar nån timme senare,  tänker att jag ska vara duktig och gå upp, äta frukost och skriva uppsats. Naturligvis fastnar jag framför Tillbaka till Aidensfield. Det är ju så satans bra!

Ytterligare tid går, datorn börja sega sig, misstänker att något otyg lyckats mygla sig in i den. En virusscanning som i princip låser hela datorn för all använding (fråga mig inte varför, men datorn slutade svara vid otalet tillfällen). Ett par timmar senare, virusfri (så klart), ska jag äntligen börja skriva. Då kommer chocken!

När jag startar word och ska öppna upp filen får jag ett felmeddelande, filen kan inte hittas. Efter lite eftersökande inser jag till min fasa att hela mappen med uppsats, anteckningar och allt är borta. Ironin är total då jag tidigare under dagen tänkt att det kanske vore en god idé att göra en säkerhetskopia på min externa hdd. Surt sa räven, bet grisen i svansen. Försöker återskapa de försvunna dokumenten med diverse recoveryprogram men förgäves.

Tänker att allt inte är förlorat, har ju förhoppningsvis kvar en gammal kopia på min gamla dator. Kopplar in den, kollar runt. Mycket riktigt, där finns den. Men den är från september 2008, alltså är det mesta av alla korrigeringar ej genomförda. Har lovat att fixa allt till den sista augusti. Får lite lätt panik, men är ändå glad att hela uppsatsen inte var förlorad. Tillbaka på nya datorn råkar jag av en slump kolla igenom en annan mapp och hittar till min förvåning uppsatsmappen där. Hur den hamnat där och varför den inte gick att hitta via windows sökfunktion övergår mitt förstånd, men överlycklig över att återfå uppsatsen är jag.

Har även tittat på två olika lägenheter denna vecka, båda två är intressanta, den jag tittade på igår främst eftersom den låg mitt inne i stan samt var ett par hundra billigare. Hon som hade den hade lovat ringa idag. Men gjorde hon det? Nej naturligtvis inte. Antar att hon inte var så intresserad då, men det kunde hon väl sagt igår i så fall? Inte bara lova att ringa? Ja se folk, men det har jag iofs lärt mig när det kommer till lägenhetsbyten. Man kan inte lita på någon, hur trevliga de än verkar. Minns hur det var sist, hur många gånger de var jättepositiva, för att sen aldrig höra av sig om man inte själv kontaktade dem.

Som grädde på moset trilskades uppsatsen med mig en sista gång nu ikväll. Startar upp word en gång till och ska skriva lite. Går det? Nej naturligtvis inte, jag har förbrukat att mina gratisgångern av word och måste nu köpa en licens. Störigt som attan. Får väl försöka ordna det nu resten av kvällen, på ett eller annat sätt. Open Office finns ju i värsta fall, men jag gillar inte det riktigt. Hoppas att imorgon blir en mycket bättre dag. Ska ut och dricka en öl eller två med Rickard, så det blir säkert trevligt.

Dagens låt:
Crematory - Tale





Kluven

Sitter här och funderar. Är väldigt kluven på vad jag vill just nu. Som jag ser det har jag två val, eller möjligen tre.

Jag mår inte riktigt bra, att ständigt leva på gränsen till vad ekonomin klarar av tär på både kropp och själ. Det är inte kul att alltid behöva säga "jag har inte råd" när man blir tillfrågad att göra något skoj. Det är inte bara tråkigt, det börjar faktiskt kännas lite skämmigt också. Förvisso har nära och kära varit väldigt snälla och hjälpsamma, men det känns inte bra att bara få och få och få. Aldrig ha en chans att ge tillbaka lite. Att behöva vända på varenda krona och tänka igenom varje inköp en extra gång kan ju vara en nyttig erfarenhet, men knappast ett tillstånd man vill vara i någon längre period.

När jag sa upp min gamla lägenhet till förmån för denna såg allt jättebra ut. Det skulle bli "vårt" nya hem. Ett hem där vi skulle kunna bo länge, ha det trevligt och trivas. Nu blev det ju inte så tack vare en viss person. Och egentligen var det väl lika bra då jag har det tusentals gånger bättre utan henne i mitt liv. Men hyran för denna fina lägenhet är ju tämligen hög.

Efter ganska mycket övervägande har jag nu kommit fram till följande:

1. Jag måste hitta en billigare lägenhet eller ett jobb med bättre lön (ansenlig löneförhöjning kan också funka)

2. Jag får hitta mig en ny tösabit som jag kan tänka mig att bo ihop med.

3. Jag kan bo kvar här, leva på svältgränsen, utnyttja mina föräldrars skafferi och hoppas att inga oförutsedda utgifter kommer.

Allra helst vill jag ju bo kvar. Älskar själva lägenheten, området är lugnt och det är hyggligt nära till stan. Att hitta en sambo bara så där är ju inte något man gör i en handvändning så det kan man ju nästan stryka direkt. Nytt jobb skulle ju vara trevligt, men arbetsmarknaden är dessvärre ganska mörk nu. Bostadssituationen i Halmstad är ju inte heller den bästa, men förhoppningsvis är det lättare att få en tvåa när man har en trea än när man hade en etta och ville ha en trea.

Dessutom är det ganska dyrt och omständigt att flytta igen nu när jag äntligen fått ordning på allt, men men vi får väl se hur jag gör. Om det är någon tjuvläsare här som råkar veta om en två hyffsat nära stan med en hyra på under 5000kr kan ni ju alltid säga ifrån.

Dagens låt:
Magnum - Days of No Trust




Slut på gräddfilen

Jahopp, då har man jobbat första dagen efter semestern. Det var ganska blandade känslor. Att försöka somna i vettig tid igår kväll var helt omöjligt när man under fyra veckors tid vänt på dygnet. Somnade väl strax efter tre och klockan ringde 06:15. På nåt sätt lyckades jag fumla av alarmet och vaknade 07:40. Inte riktigt vad jag planerat, men arbetstiden för dagen var som tur var ej huggen i sten. Gled in på jobbet strax efter halv nio, lagom trött.

Inte blev det någon mjukstart direkt. Väggarna i ena korridoren skulle målas och listerna skulle maskeras så det var bara att hugga i. Inte riktigt mina traditionella arbetsuppgifter och helt ärligt kanske inte det jag blir mest upphetsad över att göra heller. Men tiden gick ganska fort i alla fall. Den deprimerade sinnesstämning jag sjönk in i när jag kom hem igår blev som bortblåst när man väl hade klarat av den där första dagen. Skönt!

Egentligen var detta inte alls vad jag tänkt skriva om, hade tänkt sammanfatta våran kuliga helg i Göteborg, men då det egentligen inte hände något utöver det vanliga en alkoholfylld afton som lördagen var känns det inte riktigt som jag behöver lägga tid och energi på det. Laddar inför helgen som kommer istället då gaymervännerna ska besöka min enkla boning. Joel fyller dessutom år under vistelsen så det blir säkert lite firande, hur det nu ska gå haha..

Dagens låt:
Laakso - High Drama



Den generösa dinosauren

Söndag igen, har varit en tung vecka. I alla fall för plånboken. Inte mindre än tre(!!!) utgångar har det blivit. Det börjar kännas faktiskt. Gårdagen var en ganska trevlig tillställning, hade för ovanlighetens skull ett tema för kvällen. Rocktema var det som stod på agendan då jag och Fredrik egentligen skulle åkt till Ängelholm på just detta veckan innan, men då vår samordnare (*host* Thomas *host* *host*) inte verkade så sugen när det väl skulle bli av tyckte vi att vi kör vår egen här hemma istället.

Egentligen hade det väl varit roligare om vi alla gått in för temat till 100% men på det hela taget är jag nöjd med samtligas insatser. För den nyfikne kommer bilder läggas upp på facebook senare (orkar inte ladda upp bilderna här med).

Väl inne i stan tog vi först en sväng till Morfars för att sen stoppa på vårt nygamla favorithak La Coca. Vakten Göran är en skön lirare som berömde min outfit, det var lagom med folk där och det var bara allmänt trevligt. Rickard och jag ser ett bord med sex damer som sitter och sneglar på oss, peppar Rickard att han ska ta kontakt och vi sätter oss där. Visar sig att tjejerna alla är 18år. Haha gissa om att jag kände mig som en gammal skräcködla där jag satt och skrockade åt gamla minnen med Fredrik. Vet själv vad jag tyckte om dessa pensionärer i sina sena 20 när jag var en grön liten rookie på krogmarknaden.

Pengar gjorde jag tydligen av med också. Köpte faktiskt inte vidare mycket igår, men var uppenbarligen generös mot bartendern Emelie (chansar på denna stavning), då dricksen gjorde min plånbok väldigt tom. Men hon har ju serverat så goda White Russians nu i över en veckas tid så det förtjänade hon. Rickard fick bjuda på korven innan hemgång....

Dagens låt:
The Ronettes - Be My Baby



Jag är inte död...*kort uppdatering*

Även om det kan tyckas som att jag återigen bara försvann från blogg-världen så räds ej käraste av smygläsare. Bloggande kommer icke att upphöra, har bara inte haft tid och ork att blogga. Det har varit massa utgång, bakfylla, film, tv-spel och annat skojsigt. Som mental notering måste jag fixa bloggdesignen också, det lila har varit här för länge nu.

Nu har ju värmen åter kommit (har en och en halv vecka semester kvar). Hoppas den stannar hela tiden, fast det får gärna vara lite svalt i lägenheten. Måste måste måste ju få färdigt den där tjatiga uppsatsen. Lovat mor och far att den ska skickas iväg senaste siste augusti.

Sitter nu med en kraftig hunger, kusin Viktor skulle komma hit så vi skulle bakiskrubba lite. Men han dyker väl förhoppningsvis upp snart. Annars går jag lös på yoggin så länge.

Dagens låt:
Andrew W.K - She Is Beautiful



RSS 2.0