Relationer...

Kvällens tankar: Det här med relationer, de finns ju så många olika typer av dem. Vissa typer av relationer funkar bättre eller sämre med varann. Som t ex relationerna "vänner" och "förhållande. Som vän önskar man ju givetvis sina vänner all lycka. Men samtidigt, ego som man är, vill man ju inte, som i många fall, bli av med en vän just på grund av denne förälskat sig i någon.

Det blir inte heller lättare för vännerna om ens förälskelse inte heller funkar helt ihop med vännerna utan det blir en besvärande stämning i rummet. Bros before hoes låter jävligt klychigt men det ligger faktiskt något i det. Äh, skit samma. Jag vet egentligen inte vart jag ville komma. Råkade dessvärre slå på tvn lagom till Sex And The City, en serie jag inte helt kan komma överens med. Blir fanimej alltid deprimerad när jag råkat se nåt avsnitt. Inte för att jag på något sätt följer serien, men Comedy Central envisas med att sända tre avsnitt på rad varje kväll. Får åldersnoja och begrundar min svunna ungdom.

Vad jag nog efter mycket om och men vill komma fram till är att man ska inte glömma bort att flickvänner kommer och går, men vänner består. Men lyckas man hitta den rätta så - lucky you! :D
Dagens låt:
Deathstars - Cyanide


En sorgens dag...

Jag har hela dagen känt en form av oro i kroppen. Som att något otäckt skulle hända, men jag kunde inte placera det riktigt, men så av en slump råkade jag se att en av mina största idoler idag den 16 maj 2010 har gått ur tiden.

Därför tillägnar jag denna blogg till dig Ronnie James Dio, du största av sångare. Kommer alltid att minnas Malmö september 2002, när vi efter din konsert stod och frös i flera timmar utanför bara för att få träffa dig. När du sedan väl dök upp ansåg ditt folk att du inte skulle stå ute i kylan med tanke på din förkylda hals, men det struntade du i för att du ansåg att fansen är allt. Du var nog den vänligaste och mest jordnära rockstjärna jag träffat.

Ironiskt nog satt vi igår och mindes tillbaka till just den kvällen, gladdes åt att du blivit av med cancern, och hoppades på ett snabbt tillfrisknande. Min käre bror ville ju så gärna få uppleva din magiska röst i verkligheten. Men nu blev det inte så...

Det är faktiskt så att ögonen tårars lite nu så här på kvällskvisten, men du kommer aldrig bli glömd, du kommer alltid vara "the voice of heavy metal". Vi är alla "the last in line", tragiskt bara att din tur var kommen redan.

Vila i frid Ronnie, you rock! WE ROCK!
Dagens låt:
Dio - The Last In Line


Långledigt och nostalgi

Visst är det härligt med långledigt. Gick av passet igår morse med en känsla av ovisshet. Hade tidigare sett fram emot att ha en veckas ledigt, men det ställdes på sin spets när jag hörde talas om att det skulle vara möte på fredag. Nu skulle jag iofs stanna hemma i stan hela helgen, men min tanke var faktiskt att jag skulle kunna ge mig ut på äventyr om det nu skulle vara så, men då skulle naturligtvis komma ett möte och förstöra.

Utöver detta skulle jag behöva ta tag i ett jobbigt samtal också. Hatar det där med att behöva kräva in skulder. Hade en otrevlig känsla i magen över att behöva vara hård och inte kunna ge efter lite. Men det verkade inte behövas som tur var, det blev ett tämligen kort men trevligt samtal. Puh!!

Har nu äntligen tagit mig i kragen och börjat packa lite. Kan inte fatta att det är mindre än två månader kvar till flytt. Tiden kommer ju bara springa iväg så man får väl vara lite mer förutseende än sist. Tanken var att jag skulle slänga ut min gamla dator som bara har stått och samlat damm sen jag flyttade hit. Men har inte fått tummen ur att föra över allt skit som ligger på den. Sagt och gjort - hittade massa skoj saker. Texter, låtar och gamla bilder jag knappt kom ihåg jag hade. Men nu är det i alla fall bevarat för framtiden, så då kan jag hysta dammsamlaren på tippen (för det finns nog knappast något värde i en sex år gammal AMD-dator).

Dagens låt blir därför en gammal klassiker jag lyssnade mycket på i gymnasiet och som låg och lurade på datorn.
Dagens låt:
Beastie Boys - Intergalactic


En gammal hederlig fylleblogg.

Det var väldigt länge sen måste erkännas. Har nog inte fyllebloggat här sen lechuck-tiden. Men ikväll blev en väldigt underlig kväll. Hade absolut inte tänkt att bli onykter, utan kvällen skulle bli lugn och sansad. Men det gick ju som det gick. Fick fingret av en liten subba men det skiter jag egentligen i. Hon är inget jag vill ha i mitt liv, och hoppas jag slipper det med. Likväl blev jag mycket mer onykter än planerat, och nu ligger jag i sängen och känner mig som en nykläckt skitkorv. Jag mår lite illa, men inte tillräckligt illa för att gå och vända ut och in på magen. Mitt kyskhetslöfte sattes på prov i afton, jag vill ju egentligen inte släppa på det, men samtidigt har jag insett svårigheten med att veta när det är något att satsa på eller ej. Skitsamma i alla fall. Ligger här och känner mig som ett paket mjölk där bäst före-datumet gick ut för minst tre veckor sen. Men det känns nog bättre efter lite sömn, vad jag är mest rädd för är att jag ska vara så pass kass imorrn att jobbet blir lidande. Fast det ska nog mycket till iofs... så lätt knäcker man icke dave, ty han äro af kaliber likt tvenne muskedunder av oklanderlig standard. Fire fire, shoot shoot!
Dagens låt:
Fatals Picards - Lady Diana


Ska jag överge Microsoft?

Det hela började för ungefär ett och ett halvt år sen. Jag köpte mig en ny dator och med den följde Windows Vista. Hade inte hört mycket positivt om detta och övervägde både en och två gånger att blåsa ut hela hårddisken och lägga in den gamla trotjänaren XP. Men istället började jag titta på alternativa operativsystem. Mac OS Leopard som används på apples burkar hade genom hackning blivit tillgängligt även för de som inte ägde en dator med ett äpple på. Givetvis testade jag detta, och det funkade väl hyfsat, men än idag finns det t ex inte stöd för mitt wifi-kort. Så jag fick vackert övergå till Vista igen. Tyckte att Windows ändå var ganska smidigt att ha. Hade tidigare testat Linux distron Ubuntu, men kände att jag inte orkade hålla på och greja en gång till.

Så för ungefär en vecka sen släpptes Spotify i en ny version där man nu äntligen kan integrera sina egna mp3'or i sina spellistor. På pappret skitbra, men av någon anledning så hänger sig min dator allt som oftast när jag spelar dessa. I ren frustration började jag återigen se mig om efter ett alternativ till Windows. Kände att jag skulle ge Ubuntu en ny chans. Det har ju trots allt hänt en del sen sist.

Installationen var jättesmidig, och allt funkade direkt från start. Trådlöst nätverk, grafikkort, tja allt du kan tänka dig. Det bootar upp mycket snabbare, och har ett fräschare utseende än Vista. Spotify verkade till en början ha samma problem här, men efter lite fipplande med diverse inställningar har det nu funkat i närmare sex timmar utan problem.

Tack vare ett "program" som heter Wine så kan man köra vissa windowsapplikationer (t ex spotify), så det känns inte heller som man kommer gå miste om särskilt mycket. Har inte riktigt bestämt mig om jag vågar överge tryggheten i Windows ännu, ska utvärdera det över en tid först. Men än så länge är jag riktigt nöjd. Datorns fläkt har dessutom varit väldigt tyst idag vilket jag ser som ett mycket gott tecken.
Dagens låt:
Royal Republic - Tommy Gun

My New Haircut Kicks ASS!!!

Även om det bara var två månader sen (vilket bara var en bråkdel av tiden som gick innan dess) så kände jag att det var dags att korta av manen ett stycke igen. Den har vuxit som ogräs sista tiden. Sagt och gjort. Efter att ha hört massa positiva saker om den "nya" salongen på Vallås drog jag dit idag för att se om de kunde leva upp till förväntningarna. Resultatet kan ni se nedan.

Inte nog med att mina polisonger är kortare än på evigheter, jag är faktiskt riktigt nöjd med att håret egentligen inte blev så jättemycket kortare, utan mer uppklippt så det är lättare att styla, och att det tydligare markeras att det är längre på ena sidan. 170kr för arbetet gör att jag gärna besöker tjejerna igen. Men då kanske jag ska prova den mörkhåriga söta tjejen. Är hon lika duktig som hon som klippte mig är det ju fantastiskt haha.

Jag har även varit på bio ikväll. Filmen som beskådades var Kick Ass. Jag måste säga att den var inte alls som jag förväntade mig. Trodde det skulle handla om en småtöntig superhjälteparodi, men när blodet började flöda en stund in i filmen satte jag pepsi max'en i halsen. Den var absolut inte dålig, men om man förväntar sig en superhjältekomedi och får en slaktfest där en elvaårig tjej är hedersgäst blir man lagom förvånad. Rekommenderar den dock!

Dagens låt:
Freak Kitchen - My New Haircut


Positiva små händelser

För en kort sekund trodde jag att jag tagit mig i kragen. Men så glömde jag bort att blogga när det hände något, sen hände ingenting och då var det liksom inte kul att lägga upp "gårdagens nyheter".

Men i alla fall, dagen jag väntat på i hur många år som helst (till och med före lechuck-bloggen) kom så äntligen fredagen den 23 april. Ett vitt kuvert med mitt namn på, avsändare - Halmstads högskola. Nu är det officiellt, jag ÄR utbildad lärare i engelska och historia. Jag behöver inte längre skriva den aningen tveksamma textraden "jag har läst till gymnasielärare" i mina jobbansökningar. Känns riktigt härligt.

Och för att göra tillvaron ännu ljusare har jag äntligen fått tag i en ny lägenhet med en hyra som inte fräter hål i börsen varje månad. Det blir flytt den första juli. Tjohooo! Det kommer bli skitbra, det känner jag på mig.

Igår var det även en månad sen jag lite skämtsamt avlade mitt kyskhetslöfte. Detta som en reaktion på att jag alltid lyckas trassla in mig och såra människor, krossa ett och ett annat hjärta. Så jag bestämde helt enkelt att jag inte ska involvera mig med någon om hon inte är speciell. Nu är ju speciell ett väldigt subjektivt ord, och jag är ju som bekant en ganska svag individ när det gäller damer. Men jag ska verkligen försöka att inte duka under för diverse fresterskor. Fast det skulle ju kanske vara trevligt att träffa någon, framför allt nu när det är vår... Men äsch, det får komma när det kommer. Jag älskar ju mig själv, och det räcker gott än så länge!

Nu ska jag fortsätta leka tuffing i Yakuza 3, peace out!

Dagens låt:
Köttgrottorna - Älska mig


RSS 2.0