Rörande "gayming" m.m

Imorgon åker jag ju som bekant till Lysekil för att träffa lite kompisar, snackar skit och "gayma" lite. Vem som myntade ordet "gayming" (en homodoftande ordvits på engelskans gaming) är inte helt klart. Men jag vill minnas att det tog form någon gång i mitten av 2000-talets första decenium (kan ha varit 2004 om inte minnet sviker). Vi tyckte i alla fall att det var ett himla lustigt ord, och jag vill minnas att det hela började med att en av deltagarna på en av dessa så kallade spelträffar dök upp i den sjömanskostym Svenska flottan tvingade honom att bära under sin militärtjänstgöring. Att vi senare den natten dessutom låg tre stycken grabbar i en liten soffa och sov halvskedandes, gjorde bara att homofaktorn steg ytterligare.

Begreppet "gayming" började sen användas mer frekvent i spelsammanhang, och när någon av oss senare upptäckte sidan www.gaymer.org till råga på allt tog det fart ordentligt (de säljer ju förövrigt otroligt snajdiga t-shirts). För en utomstående kan nog begreppet "gayming" verka en smula förvirrande. Är man homosexuell när man "gaymar"? Och vad har det med tv-spel att göra? Svaret är kort och gott NEJ! Man är inte homosexuell eller bisexuell när man "gaymar" Det handlar mest om att man ska ha jäkligt kul, vara kärleksfull mot sina vänner, utöva ett gemensamt intresse (spelen) och naturligtvis i takt med att alkoholen ger mer och mer effekt låta de homoerotiska undertonerna ta större och större plats.

Dock ska det ju klargöras att dessa homoerotiska undertoner är ganska oskyldiga och i ungefär samma klass som de japanska spelen i Cho Aniki-serien. Där drivs det bland annat med den stereotypa bilden av homosexuella machomän.



Att kalla det för "gayming" kan även ses som ett lite skämtsamt sätt att ta udden från tabun att, låt säga 10-15 grabbar som lärt känna varandra via Internet, träffas, umgås och sover i en ofta alldeles för liten lägenhet. Det skall även tilläggas att det även förekommer en del tjejer på dessa gaymingtilfällen, men de är ofta i minoritet.

Att dagen blogg tagit denna karaktär beror till största del på att jag inte gjort särskilt mycket annat än att sitta och spela just tv-spel, och det känns inte direkt som om att varken ni små tjyvläsare eller jag skulle finna det vidare intressant. Å andra sidan kanske inte detta heller är så intressant, men det är både en och två gånger ett skeptiskt ögonbryn har lyfts när man i skriven form proklamerat att man ska iväg på lite "gayming" :)

Visste förresten inte att den dansk/norska gruppen Aqua hade gjort comeback. Men tydligen har de gjort några nya låtar till sin senaste samlingsskiva. Verkar dock som de lagt eurodiscon på hyllan i och med nya videon.

Dagens Låt:
Aqua - Back To The 80s


På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0